marți, 14 iulie 2020

Concurs | Caligrafia ne unește | United by Calligraphy

Scrisul este pictura vocii, scrisul este artă, iar scrisul frumos poate fi premiat în cadrul proiectului cultural - educativ inițiat de către Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport în parteneriat cu Ministerul Culturii, Comisia Națională a României pentru UNESCO și Rețeaua Institutelor Culturale Naționale din Europa.

Ediția din acest an dorește ca frumoasa artă a scrisului de mână să devină o punte culturală pentru cooperare, solidaritate și unitate, ajutând la dezvoltarea și păstrarea sentimentelor de înțelegere reciprocă și de îmbrățișare a diversității. Astfel, cea de-a IV-a ediție va avea tematica „United by Calligraphy / Caligrafia ne unește”.

Români din țară și diaspora de orice vârstă, atât pasionați de caligrafie, cât și profesioniști în arta scrisului frumos, sunt invitați să realizeze lucrări artistice caligrafice în perioada iulie - octombrie 2020, respectând informațiile din regulamentul de participare disponibil atât pe www.educație.ong, cât și pe pagina de Facebook Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport. Termenul limită a trimitere a lucrărilor este 5 octombrie 2020 (data poștei). Evaluarea acestora va fi realizată de un juriu internațional format din caligrafi profesioniști, învățători, profesori, critici de artă și reprezentanți ai instituțiilor partenere proiectului. 

La finalul proiectului, cele mai apreciate lucrări din România vor fi premiate și se vor reuni cu excepționalele creații caligrafice din întreaga lume, într-o publicație online - United by Calligraphy / Caligrafia ne unește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu