joi, 3 septembrie 2020

WIKI LOVES MONUMENTS ROMÂNIA 2020


Wiki Loves Monuments este un concurs internațional de fotografie destinat fotografiilor libere ale monumentelor istorice din mai mult de 40 țări. Concursul foto are loc în fiecare an între 1 și 30 septembrie, pentru a coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului. Principiul concursului este unul federativ: fiecare țară acordă propriile premii, iar primele 10 fotografii din concursul național vor participa în cadrul concursului internațional.

Moștenirea culturală este o parte importantă a cunoștințelor pe care Wikipedia le colectează și le răspândește. Cu toții putem contribui cu imagini sau prin a scrie articole. Și cum o imagine valorează cât o mie de cuvinte, în toate limbile în același timp, și entuziaștii de pe plan local pot (re)descoperi importanța culturală, istorică sau științifică a vecinilor lor.

În 2011, voluntarii din 18 țări europene au reușit să strângă mai mult de 165.000 de imagini cu monumente, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de fotografii strânse vreodată de un concurs de acest fel, recordul fiind acreditat de către Guinness World Records.

Apoi în 2012 fenomenul a crescut în amploare prin participarea a 33 de țări din întreaga lume, au fost înscrise peste 350.000 de fotografii de la peste 15.000 de participanți.

Anul acesta ne îmbarcăm într-o nouă aventură Wiki Loves Monuments într-un concurs care sperăm că va fi chiar și mai mare. În fiecare țară se organizează un concurs local, cu propriile monumente, parteneri, reguli, evenimente și câștigători.

În România, concursul este organizat sub egida Wikimedians of Romania and Moldova User Group și beneficiază de suportul unor sponsori.

           wikilovesmonuments - concurs                                                PARTICIPAȚI ACUM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu