miercuri, 17 februarie 2021

Institutul Național al Patrimoniului lansează tuturor celor interesați invitația de a descoperi ”Arheologia pentru toți”

 Miercuri, 17 februarie, începând cu ora 16:00, pornim o primă călătorie în universul arheologiei, alături de Felix Marcu (arheolog-expert, Directorul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei) și Ștefan Bâlici (arhitect, Directorul Institutului Național al Patrimoniului), doi dintre profesioniștii de al căror nume se leagă unul dintre cele mai importante proiecte de promovare și punere în valoare a patrimoniului arheologic românesc - Programul Național Limes.

Aceasta este, de altfel, și tema principală de anul acesta a întâlnirilor publicului larg cu arheologia. Urmează, așadar, un an de descoperiri, cu ajutorul specialiștilor, a celor mai interesante situri arheologice de pe fosta graniță a Imperiului Roman – pentru care în 2021 România pregătește dosarul de 
candidatură pentru înscrierea pe lista Patrimoniul Cultural Mondial (UNESCO). 

În întâlnirea de miercuri, 17 februarie, discutăm, așadar, de ce e important Programul Național Limes și facem o primă oprire - virtuală și cu ghidajul specialiștilor - la Castrul roman de la Bologa, jud. Cluj.

Agenda primei întâlniri cu ”Arheologia pentru toți”
Prima parte (16:00 - 17:10)
Despre patrimoniul arheologic, prin lentila UNESCO - Ștefan Bâlici
Programul Național Limes - Felix Marcu
17:10 - 17:15 - Pauză
Partea a II-a (17:15 - 18:45)
 Prezentarea Castrului roman de la Bologna, comuna Poieni, județul Cluj.
Întrebări
Moderează: Bogdan Șandric (Direcția Patrimoniu Digital, Institutul Național al Patrimoniului). 
Conferința va fi transmisă live pe pagina de facebook a Institutului Național al Patrimoniului. 
Mai multe detalii, aici: https://fb.me/e/1cujcsHeT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu